Temel Eğitim Genel Müdürlüğü

Engeli Olan Çocuklar İçin Kapsayıcı Erken Çocukluk Eğitimi Projesi, Yönetici Bilgilendirme Toplantısı İstanbul'da Gerçekleştirildi.

Engeli Olan Çocuklar İçin Kapsayıcı Erken Çocukluk Eğitimi Projesi, Yönetici Bilgilendirme Toplantısı İstanbul'da Gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ortak finansmanı UNICEF'in teknik desteği ile hayata geçirilen Engeli Olan Çocuklar İçin Kapsayıcı Erken Çocukluk Eğitimi Projesi, Yönetici Bilgilendirme Toplantısı 22 Temmuz 2019'da İstanbul'da gerçekleştirilmiştir.

Özellikle engeli olan çocuklar başta olmak üzere tüm çocukların kaliteli kapsayıcı eğitim hizmetlerine erişimini artırmayı hedefleyen Proje; Antalya, Bursa, Gaziantep, İzmir, Konya ve Samsun illerinde uygulanmaktadır.

Projenin uygulandığı pilot illerin il millî eğitim müdürlerinin,  ilçe millî eğitim müdürlerinin, temel eğitim şube müdürlerinin, okul yöneticilerinin ve Bakanlığımız temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmalarında Bakan Yardımcısı Sayın Mustafa SAFRAN "Biz, Engeli Olan Çocuklar İçin Kapsayıcı Erken Çocukluk Eğitimi Projesi ile eğitim öğretim sürecinin en kritik aşaması olan okul öncesi eğitim ve ilkokul kademesinde, pilot illerimizden başlayarak tüm ülke genelinde, tüm öğrenci ve ailelerimizin eğitim öğretim süreçlerinin iyileştirilmesini hedefledik. Kapsayıcı eğitimin uygulandığı okullarda değerlerin çeşitliliği ve her öğrencinin sınıfa getirdiği benzersiz katkılar vardır. Kapsayıcı eğitimin ilkelerinin benimsendiği bir eğitim ortamında, her çocuk kendisini güvende hisseder ve okula karşı aidiyet duygusu taşır.  Bu vesileyle de tüm öğrencilerimiz ve ebeveynleri öğrenme hedeflerini belirlemeye ve onları etkileyen kararları almaya ve uygulamaya başlarlar. Bu da toplumumuzun refahında, medeniyetinin gelişiminde önemli bir adımdır." ifadelerine yer verdi.

Temel Eğitim Genel Müdürü Sayın Dr. Cem Gençoğlu "Her çocuk ilgi, yetenek ve mizacı doğrultusunda eğitimden kariyere uzanabilir ve çocuklarımıza potansiyellerini gerçekleştirme imkânı sunmak bizlerin asli görevidir." dedi. Sayın Gençoğlu konuşmalarına "Mutlu çocuklar ve güçlü bir Türkiye için, geleceğimiz için hepimiz omuzlarımızda ağır yükler taşımaktayız. Bir ülkenin geleceğini çocuklar üzerine inşa eden ülkeler,  güçlü olmaya adaydır. Bu sorumluluktan hareketle tüm çocuklar için Eğitimde Birlikteyiz!" ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Tibor SZTARICSKAI konuşmalarında; "Kendi ülkem Macaristan'da da olduğu gibi dezavantajlı çocuklara ulaşmak en zorudur ancak Avrupa Birliği olarak bu Projeyi desteklememizin tam olarak öncelikli sebeplerinden biri de budur. Bu Proje Türkiye'deki tüm çocuklara kaliteli bir eğitim sunma yolunda büyük katkı sağlayacaktır. Kaliteli kapsayıcı eğitim temel insani haktır. Engeli olan çocuklar becerilerini geliştirmek ve hayallerini gerçekleştirmeyi hak ederler. Tüm topluma hayatlarının tüm evrelerinde büyük katkı sunar ve sürdürülebilir bir kalkınmanın sağlanmasına katkı sunar."  ifadelerini kullandı. İş birlikleri için Millî Eğitim Bakanlığı ve UNICEF'e teşekkür eden Sayın SZTARICSKAI "Türkiye'de erken çocukluk eğitimine verilen önem giderek artmakta ve 2023 Eğitim Vizyon Belgesi de Türk hükümeti ve Millî Eğitim Bakanlığının bu yöndeki istekliliğini göstermektedir." dedi.

Merkezi Finans ve İhale Birimi Başkanı Sayın M. Selim USLU konuşmalarında "Türk ulusal makamları ve AB'nin temel hedeflerinden biri olan dezavantajlı hedef gruplara yönelik projeler yürütülmesi hususunda şimdiye kadar birçok katkı sağlamış olup katkı sağlamaya da devam etmektedir. İşte bu noktada en önemli adımlardan biri olarak hem eğitimimize hem de dezavantajlı çocuklarımıza katkı sağlanması amaçlanmaktadır." ifadelerine yer verdi.  

5 gün boyunca devam edecek toplantıda pilot okulların yöneticilerine eğitimler verilerek Proje pilot uygulamasının daha verimli bir şekilde gerçekleştirilmesi sağlanacaktır.

23-07-201923-07-201923-07-201923-07-201923-07-201923-07-2019

Atatürk Blv. No 98 Milli Eğitim Bakanlığı Kat 2 Blok A/B ve Kat 5 Blok A Kızılay Çankaya/ANKARA - 0(312) 413 13 27 / 413 55 02 / 413 18 58 / 413 16 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.