Okul öncesi eğitimde erişimin ve niteliğin arttırılması, özellikle dezavantajlı bölgelerde bulunan çocuklar ile göçmen çocukların eğitime erişiminin sağlanması, farklı eğitim modellerinin uygulanabilirliğinin değerlendirilmesi ve gerekli planlamaların yapılmasının ana gündem maddesi olduğu toplantıda Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün görev alanına giren diğer konularda da il ve ilçe yöneticileri ile fikir alışverişinde bulunulmuştur.
Toplantının teknik desteğini üstlenen UNICEF’i temsilen konuşma yapan Dima KHAYYATA; dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocukların ve göçmen çocukların okullaştırılması için MEB ile her türlü iş birliğine açık olduklarını, özellikle bu şekilde düzenlenen bilgilendirme toplantılarının sahada yankısının uzun ve kısa vadede oldukça olumlu olduğunu dile getirerek bu çocukların okula erişimi için UNICEF olarak her türlüğü iş birliğine açık olduklarını belirtti.
Erken Çocukluk Eğitimi Daire Başkanı Tuncay MORKOÇ, her çocuğun en az bir yıl okul öncesi eğitim alması hedefi kapsamında geniş kapsamlı bir oturum düzenlemiştir. Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı tüm okulların bütçe iş ve işlemleri konularında ise İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Yunus DEREKAYA bir sunum gerçekleştirmiştir.
Toplantının kapanışına katılan Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem GENÇOĞLU; okul öncesi eğitim konusunda Kalkınma Planı, Orta Vadeli Program ve MEB Stratejik Planında yer alan hedefler ve bu hedeflerin gerçekleştirilmesine yönelik yürütülen ve yürütülmesi planlanan çalışmalara değinerek il/ilçe yöneticilerinin bu konulardaki sorumluluklarını açıklamıştır. Konuşmasında temel eğitimin genel işleyişi konusunda da bilgilendirme yapan Sayın GENÇOĞLU, güncellenen eğitim programları, formatör eğitimlerinin önemi ve sosyal etkinlikler konularında açıklayıcı bilgiler vermiştir. İl ve ilçe yöneticilerinin sorularını yanıtlayan Dr. Cem GENÇOĞLU bu bilgilendirme faaliyetlerinin diğer ilçe yöneticileri için de yapılacağını belirtmiştir.