Millî Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK ve üniversiteler iş birliğinde matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlayarak hem kolaylaştırmak hem de öğrencilerin bu dersi küçük yaştan itibaren sevmelerini sağlamak amacıyla başlatılan Matematik Seferberliği Tanıtım Töreni, Bakan Mahmut Özer'in katılımıyla gerçekleştirildi.
Özer, bu yılın ocak ayından itibaren hazırlıkları yapılan matematik seferberliğinin bugünden itibaren başlatılmasına ilişkin: "Matematik seferberliğinde matematik atölyeleri, materyal geliştirme, öğretmen eğitimi, öğretmen eğitiminin dijital platformu gibi bir sürü paylaşım var. TÜBİTAK'tan yükseköğretim kurumlarına, UNICEF'e kadar ülkemizin tüm müktesebatını bu süreçte aktif olarak kullanmak istiyoruz. Birlikte yıllardan beri kronik bir problem olan matematik öğretimini nasıl kolaylaştırabiliriz, nasıl yaygınlaştırabiliriz? Eğitimde fırsat eşitliğinin kilit taşının da matematik öğretimi olduğuna inanıyorum. Bunu bir retorik olarak söylemiyorum çünkü matematik hepimize lazım. Matematik sadece sayısala eğilimi olan öğrencilerimize değil; sözel eğilimi, eşit ağırlık eğilimi olan öğrencilerimize de lazım. Aslında bu paradigmayı değiştirmemiz gerekiyor. Matematik her insan için gerekli olan bir enstrüman sağlıyor; bireyin hayatı anlaması, yorumlaması ve hayatın içinde rasyonel bir şekilde yol yürüyebilmesi için... İşte bizler gençlerimizi 21. yüzyılın dünyasına bu yeteneklerle yetiştirmek için matematik seferberliğini hep birlikte bugün başlatmış oluyoruz. Bu, adım adım 81 ilimize 922 ilçemize yaygınlaştığında çok güzel başarı hikâyeleri ortaya çıkacak. Buna kalbî olarak inanıyorum." Millî Eğitim Bakanlığındaki 3,5 yıllık deneyiminde Bakanlığın organizasyon kabiliyetinin ne kadar güçlü olduğunu gözlemlediğini ifade eden Özer, bunun için açık ve net bir şekilde ne yapılacağının tarif edilmesinin önemini vurguladı.
Temel Eğitim Genel Müdürü Tuncay Morkoç da matematiğin en sevilen ders olması için yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Matematik Seferberliği sürecinin sadece materyal üretmek, dağıtmak ve etkinlik geliştirmekten ibaret olmadığını, öğretmen eğitimleri, aileleri bilgilendirme faaliyetleri, etkileşimli dijital içerikler, oyunlar ve çizgi film yapımı gibi faaliyetler içerdiğini belirtti.