Öğrencilerin okul içinde ve dışında gerçekleştirdiği bilimsel, sanatsal, kültürel, sportif etkinlikler ile toplum hizmeti çalışmalarını içeren bir belge olan Sosyal Etkinlik Belgesi ile öğrencilerin yalnızca akademik başarıları değil, sosyal başarıları da ortaya konmuş olacak.
Öğretmenlerinin elinden karnelerinin yanında ilk defa Sosyal Etkinlik Belgesi alan pilot okullarda öğrenim gören öğrencilerin “Bir elimde akademik, bir elimde sosyal karnem” diyerek mutluluklarını ifade ettikleri gözlendi. İlk defa böyle bir belge ile karşılaşan veliler ise, uygulamadan çok memnun kaldıklarını belirterek çocuklarının ders başarılarını gösteren karnenin yanında sosyal başarılarını da gösteren bir belge almalarının çocukları açısından katıldıkları sosyal etkinliklerden gurur duymalarını sağladığını, çocuklarının ikinci dönem sosyal anlamda daha da istekli olacaklarını ifade ettiler.
Pilot uygulamada elde edilen verilerin analiz edilerek gerekli güncellemelerin yapılması ve e-Okul Sosyal Etkinlik Modülünün ikinci dönem ülke genelinde açılması bekleniyor. Modülde, sosyal etkinlikler; bilimsel, kültürel, sanatsal, sportif etkinlikler ve toplum hizmeti çalışmaları olmak üzere beş alandan oluşmakta. Modül ile sosyal etkinliklerin, nicelik ve nitelik olarak daha sistemli ve kapsamlı yapılabilmesi için kayıtlı, ölçülebilir veri haline getirilmesi ve daha önemlisi yaygınlaştırılarak artırılması hedefleniyor.
Sosyal Etkinlik Belgesi sayesinde sosyal anlamda hem öğrenciler kendilerini, hem de veliler ve öğretmenler öğrencilerini daha iyi tanıma imkânına sahip olacaklar.