Temel Eğitim Genel Müdürlüğü

Öğretmenlerimizle Destek Materyallerimizin Üretimine Başlıyoruz...

Öğrencilerimizi akademik anlamda desteklemek ve onların yardımcı materyal ihtiyacını önemli ölçüde karşılamak amacıyla Temel Eğitim Genel Müdürlüğü koordinesinde 50 il millî eğitim müdürlüğünde oluşturulan komisyonlarca ilkokul ve ortaokullara yönelik çalışma kitabı ve dijital içerik çalışmaları başlatılmıştır.
Öğretmenlerimizle Destek Materyallerimizin Üretimine Başlıyoruz...

Öğrencilerimizi akademik anlamda desteklemek ve onların yardımcı materyal ihtiyacını önemli ölçüde karşılamak amacıyla Temel Eğitim Genel Müdürlüğü koordinesinde 50 il millî eğitim müdürlüğünde (Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bayburt, Bingöl, Bolu, Bursa,Çorum, Denizli, Düzce, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Hakkâri, Hatay, Iğdır, Isparta,İstanbul, İzmir, Karaman, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla,Muş, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sivas, Tokat, Trabzon, Uşak, Yalova, Yozgat,Zonguldak) oluşturulan komisyonlarca ilkokul ve ortaokullara yönelik çalışma kitabı ve dijital içerik çalışmaları başlatılmıştır. Genel Müdürlükçe hazırlanan ve EBA ile birlikte http://tegmmateryal.eba.gov.tr/ internet adresinde de yayınlanan ilkokul çalışma kitapları, ortaokul akademik destek materyalleri, İngilizce etkinlik kılavuzlarının yanı sıra  Hayat Bilgisi, Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, İngilizce, Sosyal Bilgiler ve T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerine yönelik de farklı ders ve sınıf seviyelerinde 118 çalışma kitabı ve 58 farklı alanda dijital içerik hazırlanması planlanmıştır. Çalışma kitapları ve dijital içerikleri hazırlamak üzere illerdeki komisyonlarda yaklaşık 1000 öğretmen görevlendirilmiştir.  

Bireysel farklılıklara cevap verecek nitelikte çok çeşitli içeriklerle yüz yüze ve uzaktan eğitim sürecine destek amaçlı oluşturulacak materyaller sayesinde öğrencilerimizin öğrendikleri konuları pekiştirerek kalıcı öğrenmeler gerçekleştirebilmeleri çalışmanın öncelikli amacını oluşturmaktadır.

Öğrencilerimizi akademik anlamda destekleyecek ve onların materyal ihtiyacını önemli ölçüde karşılayacak zengin ve nitelikli çalışma kitapları ile Bakanlığımız dijital ekosistem hedefleri de dikkate alınarak pedagojik yaklaşımı kuvvetli, kavramsal derinliği önde tutan, konu bütünlüğü taşıyan, yüksek etkileşimli dijital içeriklerin oluşturulmasına yönelik olarak illerdeki ekiplerle sürekli ve düzenli çevrimiçi toplantılar gerçekleştirilmektedir.

Alanında uzman kişi ve akademisyenler rehberliğinde illerdeki ekiplere; hazırlanacak içeriklerin öğretim programlarına uygunluğu, içerik hazırlama usul ve esasları, öğretim yöntem ve teknikleri,  değerler eğitimi,  rehberlik,  görsel tasarımda dikkat edilmesi gereken hususlar, ölçme ve değerlendirme uygulamaları, telif hakları vb. konularda 7 Aralık 2020 tarihinden itibaren başlatılarak 25 Aralık 2020 tarihine kadar devam eden çevrimiçi eğitimler verilmiştir. Eğitimlerin son oturumu  Bakanımız Sayın Ziya Selçuk'un katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

25-12-2020

Atatürk Blv. No 98 Milli Eğitim Bakanlığı Kat 2 Blok A/B ve Kat 5 Blok A Kızılay Çankaya/ANKARA - 0(312) 413 13 27 / 413 55 02 / 413 18 58 / 413 16 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.