Romanların Yoğun Olarak Yaşadığı Yerlerde Sosyal İçermenin Desteklenmesi Teknik Destek Projesi Tanıtım Toplantısı ve Farklılığımız Zenginliğimiz Birlikteliğimiz Geleceğimiz Konulu Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni 24 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleştirildi
Romanların Yoğun Olarak Yaşadığı Yerlerde Sosyal İçermenin Desteklenmesi Teknik Destek Projesi Tanıtım Programına Millet Vekilleri, Millî Eğitim Bakanlığı, Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı üst düzey temsilcileri ile Avrupa Birliği Türkiye Delegasyon temsilcisi, proje ekibi ve uygulayıcıların katıldı.Ankara da gerçekleştirilen Tanıtım Programına Bakanlığımızdan Müsteşar yardımcısı ve Kıdemli Program Yöneticisi (SPO) Sayın Yusuf BÜYÜK, Müsteşar Yardımcısı Ferda YILDIRIM, Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem GENÇOĞLU, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza ALTUNEL ve Bakanlığımız Bürokratları ile Daire Başkanları ve proje ekipleri katıldı.
Sayın BÜYÜK konuşmalarında;
“Ülke olarak birlik ve beraberlik yolunda yapılan çalışmalar arasında, insana yapılan yatırımların öncelikli olduğunu vurgulayarak, “Çocuklara ve gençlere yaptığımız her yatırım, geleceğin yetişkinleri için kazançken, ülkemiz adına da ferah bir toplumun temelini oluşturmaktadır.” dedi.
Romanların Yoğun Olarak Yaşadığı Yerlerde Sosyal İçermenin Desteklenmesi Teknik Destek Projesi’nin farklı bakanlıkların anlamlı ve kıymetli iş birliği ile yürütüldüğünü belirten Büyük, “Bir olmanın, birlikte aynı ufka bakmanın gücü, güzelliği ve başarısı ile üç büyük bakanlık için önemli ve güzel bir iş birliği ve koordinasyon örneğidir. Gerek öğrenciler gerek aile gerekse sivil toplum ve kamu kurumları düzeyinde özellikle dezavantajlı olan vatandaşlarımızın eğitim, sağlık, istihdam boyutunda geniş bir yelpazede çalışılarak sürdürülebilir işler yapılması bizim açımızdan mutluluk vericidir.
Millî Eğitim Bakanlığı olarak temel sorumluluklarımız arasında öğrencilerimizin eğitime erişim, devam ve nitelikli eğitimden yararlanmalarını sağlamak yer almaktadır. Bakanlık olarak bu konuda önemli sorumluluklar taşımakta bu kapsamda yapılan çalışmaları hassasiyetle yürütmekteyiz.” diye konuştu.
Özellikle son yıllarda başta dezavantajlılar olmak üzere tüm öğrencilerin eğitim imkânlarından eşit oranda yararlanmalarını sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Büyük, şunları söyledi: “Bu kapsamda aldığımız kararlar, yürüttüğümüz çalışmalar birbirini tamamlar niteliktedir. Eğitime erişim ve devam konusunda karşılaşılan sorunları minimum düzeye indirmek için hem merkez teşkilatı olarak ve hem de yerel düzeyde pek çok tedbir almaktayız. Bu anlamda amacı; Romanların yoğun olarak yaşadığı bölgelerde, özellikle Romanların iş gücü piyasasına (sosyal güvence kapsamında) girişlerini kolaylaştırarak sosyal içermeyi arttırmak ve sosyal içermesinin desteklenmesi ile toplum refahına yönelik bir dönüşüm hareketi oluşturmak olan projemiz bizim için vazgeçilmezdir.”
Büyük, çocuklarımıza okulda edinilen bilgi ve öğretilerin yanı sıra yaşam becerilerini ve temel değerleri kazandırarak onların iyi bir insan, iyi bir vatandaş olmalarına katkı sağlamayı hedeflediklerini vurgulayarak, “Bu süreçte emeği geçen tüm kamu kurumları sivil toplum örgüt temsilcileri öğrenci ve velilerimize, proje teknik ekibine ve proje yürütücüsü olan ekiplerimize teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.
Müzik dinletisi ile başlayan program “Farklılığımız Zenginliğimiz, Birlikteliğimiz Geleceğimiz” konulu fotoğraf yarışmasının ödül töreni ile tamamlandı.