Temel Eğitim Genel Müdürlüğü

T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı ile T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Arasında Kitap Basımı ve Dağıtılmasına İlişkin Protokol

Çocuklarımızın daha sağlıklı bireyler olarak büyümeleri ve gelişmelerine katkı sağlamak amacıyla T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı ile T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Arasında Kitap Basımı ve Dağıtılmasına İlişkin Protokol imzalanmıştır.
T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı ile T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Arasında Kitap Basımı ve Dağıtılmasına İlişkin Protokol

Çocuklarımızın daha sağlıklı bireyler olarak büyümeleri ve gelişmelerine katkı sağlamak amacıyla T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu Strateji Geliştirme Başkanlığı ile T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Arasında Kitap Basımı ve Dağıtılmasına İlişkin Protokol 19 Ekim 2016 tarihinde imzalanmıştır.


SGK tarafından kayıt dışı çalışan çocuk bakıcılarının kayıtlı istihdamının artırılmasını ve çalışan annelerin doğum sonrasında işlerine geri dönme süreçlerinin kolaylaştırılarak işgücü piyasasından kopmalarının önlenmesi amacıyla yürütülmekte olan “Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu” doğrultusunda, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü  tarafından daha önce “Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında hazırlanmış olan “0-36 Aylık Çocuklarda Sağlık, Bakım ve Beslenme” ile “0-36 Aylık Çocuklar İçin Etkinlik Kitabı” isimli kitapların bastırılıp, faydalanıcı annelere ve proje kapsamında çocuk bakıcısı olarak istihdam edilen kişilere dağıtılması planlanmıştır.

 

Dağıtılan kitaplarla annelerin ve bakıcıların 0-36 aylık çocuk bakımına ilişkin bilgilerinin arttırılmasını sağlamak ve bebeklerin bilişsel, dil, motor ve sosyal-duygusal alanlarda gelişimlerine ve eğitimlerine destek olmak amaçlanmıştır.

 

Söz konusu protokol, Temel Eğitim Genel Müdürümüz Sayın Dr. Cem GENÇOĞLU ile Sosyal Güvenlik Kurumu Strateji Geliştirme Başkanı Sayın Muhittin ŞAHİN tarafından imzalanmıştır. Genel Müdürümüz bu protokolle çocuklarımızın okul öncesinde ve okul sürecinde kaliteli bir eğitim almalarının, çocuğun örgün eğitim sistemine dahil olduğunda okuluna, sınıfına, hayata uyumunu olumlu yönde etkilemesinin hedeflendiğini belirterek çocuğun öğrenme hızının çok yüksek olduğu erken çocukluk döneminden itibaren öğrenmeye hazır olan çocuklar için yeterli olanakları sağlamanın gerektiğini vurgulamıştır. Bu nedenle nitelikli bir çevre ve çocuğun bu çevrede edinmiş olduğu deneyimlerin büyük önem taşıdığının altını çizmiştir. Erken çocukluk dönemine ilişkin bu protokolle yapılacak çalışmaların ülkemizin geleceğine olumlu katkılarda bulunması temenni edilmiştir.

 19-10-201619-10-2016

Atatürk Blv. No 98 Milli Eğitim Bakanlığı Kat 2 Blok A/B ve Kat 5 Blok A Kızılay Çankaya/ANKARA - 0(312) 413 13 27 / 413 55 02 / 413 18 58 / 413 16 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.