Temel Eğitim Genel Müdürlüğü
1616
09:48
07.08.2019

Bitlis'in Ahlat ilçesinde 05-09 Ağustos tarihlerinde İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde görev yapan Temel Eğitim biriminden sorumlu şube müdürlerine yönelik verilecek Eğitim Yönetimi Semineri, Bakan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Mustafa SAFRAN'ın, Personel Genel Müdürü Sayın Hamza AYDOĞDU'nun ve Temel Eğitim Genel Müdürü Sayın Dr. Cem Gençoğlu'nun katılımlarıyla başladı.

Ahlat'ta gerçekleştirilen Eğitim Yönetimi Semineri'nin açılışında Bakan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Mustafa SAFRAN, Anadolu'nun öncü kapısı olan Ahlat'ın, tarihi ve kültürel kodları üzerinde taşıdığını belirtirken "Türkiye'deki tüm çocukların biz velisiyiz. Tüm velilerle kardeşiz ve arkadaşız. Bu toplumsal dili hiç terk etmeden görevde kaldığımız sürece de devam ettireceğiz. Bu anlamda gerçekten illerde, ilçelerde ve köylerde görev yapan öğretmen arkadaşlarımız, idarecilerimiz, kaymakamlarımız ve valililerimiz sağ olsunlar eğitim noktasında gerçekten bir kenetlenme içerisine girdiler." dedi.

Personel Genel Müdürü Sayın Hamza AYDOĞDU "Hem Bakanımız hem de Bakan Yardımcımız Mustafa SAFRAN Bey'in Ahlat'a karşı çok kalbi bir yaklaşım sergilediklerini gördük. Huzurlarınızda Bakanımıza ve Bakan Yardımcımıza bütün Ahlatlılar adına, Ahlat eğitim camiası adına, Bitlis eğitim camiası adına şükranlarımı arz ediyorum." diye konuştu.

Temel Eğitim Genel Müdürü Sayın Dr. Cem Gençoğlu ise yaptığı açılış konuşmasında "2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde birçok faaliyeti gerçekleştiriyoruz. Bu faaliyetlerin esasında bir temel aksı var. Bunlardan bir tanesi eğitimde alışageldiğimiz rutinlerden vazgeçmek. Bu rutinlerden vazgeçme işaretlerimizden biri de bu Eğitim Yönetimi Seminerlerimizi ülkemizin çok farklı illerinde yapıyor olmamız. Biz bundan sonra bir kentin insanına ne kattığını, o kentin ülkeye ne kattığını anlamak için bu coğrafyaya bakıp bu coğrafyadan ülkemizin çocuklarına hizmet edeceğiz. Ülkemizin dört bir yanından Temel Eğitim'den sorumlu şube müdürlerimiz buraya geldiler ve bizim yapacağımız politikaların nasıl anlaşıldığını, nasıl yorumlandığını, uygulamaların nasıl değerlendirilmesi gerektiğini bir hafta boyunca tartışacaklar." dedi.

97 katılımcıyla 5 gün boyunca yapılacak Eğitim Yönetimi Seminerinde Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler, mevsimlik tarım işçisi çocuklarının eğitiminde iyi uygulama örnekleri, ilköğretimde eğitim politikaları, okul bazlı bütçeleme, okul öncesi eğitimde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri, okul ve kurum kültürünün geliştirilmesi, eğitimin temelindeki gelecek, yatılı bölge ortaokullarının işleyişi, enerji verimliliği, sosyal etkinlik modülü, İYEP vb. konularında eğitim verilecektir.

 

07-08-201906-08-201906-08-201906-08-201906-08-2019

 

Yayın Tarihi: 07.08.2019