Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi kapsamında il ve ilçelerde yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ve yapılacak çalışmaların planlanması amacıyla başlatılan istişare toplantıları devam ediyor. İlki Erzurum'da 240, ikincisi Balıkesir'de 185 il ve ilçe yöneticisiyle gerçekleştirilen bölgesel istişare toplantısının üçüncüsü 95 il ve ilçe yöneticisinin katılımıyla 31 Ocak - 1 Şubat 2022 tarihinde Sinop Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde gerçekleştirildi.
Amasya, Bartın, Bolu, Çankırı, Düzce, Karabük, Kastamonu, Sinop, Tokat, Zonguldak illerinden temel eğitimden sorumlu şube müdürleri ile ilçe müdürlerinin katıldığı toplantıya Temel Eğitim Genel Müdürü Tuncay MORKOÇ ile birlikte daire başkanları Ahmet BERBER ve Hasan ATALAY katılım sağladı.
Toplantıda üst politika belgelerinde yer alan hedefler, il, ilçe ve mahalle bazlı okul öncesi eğitime erişim oranları, yeni açılacak ana sınıfı ve anaokulları, temel eğitimde okullar arasındaki eşitsizliği gidermeye yönelik çalışmalar ve temel eğitimle ilgili tüm konular detaylı şekilde ele alındı. İl ve ilçe yöneticilerinin öneri ve görüşlerinin alındığı toplantıda il ve ilçe düzeyindeki mevcut durum ve planlamalara ilişkin istişareler gerçekleştirildi.
Açılış konuşmasında 3, 4 ve 5 yaş grubundaki çocuklarımızın eğitime erişiminin artırılması için çalışmaların devam ettiğini, yeni dersliklerin açıldığını, bu dersliklerin onarım, donatım ve eğitim materyali ihtiyacının karşılandığını söyleyen Tuncay MORKOÇ, gerekirse mevcut alternatif modellerle erken çocukluk eğitimine her çocuğumuzun erişiminin sağlanması ve yoğun nüfuslu yerleşim yerlerinde fiziki kapasitelerin artırılması gerektiğini vurguladı.
Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi'nin okullarımızın eğitim ortamlarının güçlendirilmesi açısından oldukça önemli olduğunu belirten Tuncay MORKOÇ, üretilen yeni ders materyalleri, beslenme destekleri, çocuk oyun parkları, müzik odaları, sınıf kitaplıkları, oyun alanlarının düzenlenmesi ve spor malzemeleri konularına ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.
Tuncay MORKOÇ, ikinci dönemde de eğitim öğretim faaliyetlerinin sağlıklı şekilde yürütülmesi için COVID-19'a karşı alınan önlemlerin titizlikle uygulanması, okulların hijyen durumunun ve fiziki şartlarının yakından takip edilmesi gerektiğine de değindi.
Genel Müdür Tuncay MORKOÇ, toplantı sonrasında Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız ile birlikte okul ziyaretinde bulunarak "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" ve "Sıfır Atık" projeleri kapsamında atık malzemeler kullanılarak yapılan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Sıfır Atık Kütüphanesinin açılışını gerçekleştirdi.