Temel Eğitim Genel Müdürlüğü

Temel Eğitimde Demokrasi Kültürünün Güçlendirilmesi Projesi Kapsamında Pilot Uygulama Öncesi Yönetici Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi.

Temel Eğitimde Demokrasi Kültürünün Güçlendirilmesi Projesi Kapsamında Pilot Uygulama Öncesi Yönetici Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi.

Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği ortak finansmanı ile yürütülen Temel Eğitimde Demokrasi Kültürünün Güçlendirilmesi Projesi'nin pilot uygulaması, 28 Eylül 2021 tarihinde Ankara'da gerçekleşen hibrit toplantı ile başladı. Proje kapsamında geliştirilen, eğitim materyalleri ve okulu bir bütün olarak ele alan, okul içinde ve okul dışında demokratik kültürün güçlendirilmesini hedefleyen Bütüncül Okul Modeli'nin pilot uygulaması 2021-2022 eğitim öğretim yılında gerçekleştirilecektir.

Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Petek AŞKAR, açılış konuşmalarında; "Çocuklarımızın gelecekte nasıl bir toplumda yaşayacakları onlara bugün verdiğimiz eğitime bağlıdır. Eğitim, geleceğin inşa edilmesinde asli bir rol oynamakta ve gelecek nesiller için nasıl bir dünya hazırlamak istediğimizi yansıtmaktadır. Millî Eğitim Bakanlığı olarak eğitim sistemlerimizin ve okullarımızın yegâne amacı çocuklarımıza sadece fen, sosyal bilgiler, matematik, kuantum, yapay zeka gibi alanlarda bilgi aktarmak değildir. Bizler çocuklarımızı aktif, katılımcı ve sorumluluk sahibi, toplum bilinci yüksek, bağımsız öğrenme ve eleştirel düşünme becerileriyle donatılmış bireyler olarak geleceğe hazırlamak durumundayız." diyerek demokratik kültür yetkinliklerinin uygulanmasına dikkat çekti.

Avrupa Konseyi İş Birliği ve Kapasite Geliştirme Bölümü Başkanı Sayın Sarah KEATING açılış konuşmalarında; Türkiye'de yürütülen Proje 47 Avrupa Konseyi üye ülkesinde yürütülen eğitim reformu çalışmalarının bir parçasıdır ve Türkiye'deki pilot uygulamalardan elde edilen sonuçlar diğer ülkelere örnek olabilecek niteliktedir." dedi.

Temel Eğitim Genel Müdürü Sayın Yaşar KOÇAK; "Biz öğretmenler her biri diğerinden farklı olan çocukların hayallerini, isteklerini, düşüncelerini anlamaya çalışıp onların gördüğü renkleri görmeye, gitmek istedikleri yolları bilmeye, bu yolculukta onlara ışık olmaya gönüllüyüz. Çocuklarımıza rehber olup kendilerine inanmalarını, yetmelerini ve her çocuğun bireysel ihtiyaçları doğrultusunda yaşam becerileri kazanmalarına destek oluyoruz. Bu düşünceden hareketle, Millî Eğitim Bakanlığı olarak Temel Eğitimde Demokrasi Kültürünün Güçlendirilemesi Projesini uygulamaya koyduk. Projemizde çocuklarımızın hem sınıf içi uygulamalarla hem de okul içi ve çevresindeki uygulamalarla çocuklarımızın demokratik kültür yetkinliklerini arttırmayı ve onları aktif vatandaşlar olarak topluma kazandırmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Toplantıda ayrıca, Avrupa Konseyi Türkiye Temsilcisi Christian URSE ve Merkezi Finans ve İhale Birimi Başkan Vekili Sayın Barbaros Murat KÖSE açılış konuşmalarını gerçekleştirdiler.  

Millî Eğitim Bakanlığı, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Ar-Ge ve Projeler Daire Başkanı Dr. Gülderen Özdemir, projenin 10 pilot ilinde görev yapan ve toplantıya çevrim içi olarak bağlanan İl Millî Eğitim Müdürlerine ve pilot okulların yöneticilerine hitaben pilot uygulama sırasında il yöneticilerinden beklentiler temalı bir sunum gerçekleştirdi. Toplantının soru cevap bölümünde katılımcılar, Demokratik Kültür Yetkinlikleri Referans Çerçevesi, Bütüncül Okul Modeli ve diğer eğitim materyallerine dair görüş alış verişinde bulundular.

 

29-09-202129-09-202129-09-2021

Atatürk Blv. No 98 Milli Eğitim Bakanlığı Kat 2 Blok A/B ve Kat 5 Blok A Kızılay Çankaya/ANKARA - 0(312) 413 13 27 / 413 55 02 / 413 18 58 / 413 16 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.